Sopsortering

Vi har under en tid haft problem med sopor som har hamnat på fel plats. Så vi från styrelsen sida vill att vi som boende i föreningen ska vara mer noggranna när vi slänger vårat skräp. Samt att om vi ser någon som inte borde kasta sina sopor hos oss, kontaktar oss i styrelsen eller säger till personen i fråga.

Hushållssopor kastas i soprummet som ligger i hus 5, (Röda, Gröna och Vita påsar) dessa slängs i soptunnorna som står uppradade längs med väggen i soprummet. Och är en tunna full ta dig gärna tid att gå några extra steg och släng ditt avfall i nästa tunna. På så sätt slipper vi att den första tunnan innanför dörren alltid blir överfull.

Du kan också ställa grovsopor och slänga batterier, glödlampor, gammal elektronik etc. i soprummet. Har du hårdplast kartonger, metall eller tidningar så släng det vid de sopstationer som finns i närheten. Det finns en mitt emot hus nr 1, och sedan finns det en ovanför hus nr 13 på Östanåvägen Där kastas glas, hårdplast, metall, pappersförpackningar och tidningar. INTE I SOPRUMMET

De papperskorgar som står utanför varje hus är till för “småskräp”, hundbajspåsar mm. Du kan alltså inte trycka i dina hushållssopor där i.

Sedan har någon varit och tömt (hela årsförbrukningen) tidningar i Stefans soptunna där han brukar slänga gräs och grenar mm. Den soptunnan står vid hus 13. Detta är inte okej. Och det tar upp mycket tid för våran vaktmästare som han kunde lagt på något annat.

Vi hoppas nu att det efter denna uppmaning ska kunna bli bättre. För det är inte svårt bara alla bara hjälps åt. Var sak på sin plats.

Mvh: Styrelsen